آیا ملک قولنامه ای قابل توقیف است؛ شرایط و نحوه رفع توقیف

آیا ملک قولنامه ای قابل توقیف است

توقیف اموال یعنی برای مدتی حق مالکیت استفاده از اموال یک شخص توسط دولت و یا نهادهای قانونی تعلیق شود.

توقیف یکی از ابزارهای حقوقی برای اجرای حکم قضایی، پرداخت بدهی یا تضمین دیگر تعهدات بوده و مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع توقیف اموال به عنوان نوعی تضمین و یا وثیقه برای پرداخت بدهی ها و اجرای تعهدات می باشد.

مراحل توقیف ملک قولنامه ای و ابهامات در این خصوص ممکن است کمی سخت و پیچیده باشد به همین دلیل بهتر است با یک وکیل ملکی متخصص و باتجربه مشورت کنید. وکالت 24 دارای وکلای حرفه ای در این زمینه می باشد که به خوبی می توانند شما را راهنمایی کنند. آیا ملک قولنامه ای قابل توقیف است؟

آیا ملک قولنامه ای قابل توقیف است؟

همانطور که در مطالب بالا خوانده شد توقیف ملک یعنی دولت و سازمان ها با صدور حکمی از سازمان قضایی حق مالکیت یا استفاده از اموال شخصی را معلق می کنند و این اموال را تحت نظارت خود قرار می دهند و به عنوان تضمین برای پرداخت بدهی و یا اجرای تعهدات نگهداری می کنند.

اما در میان این سوال پیش می آید که آیا ملک قولنامه ای قابل توقیف است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله می توان ملک قولنامه ای را توقیف کرد اما این کار به سادگی قابل اجرا نیست.

زیرا مراجع قانونی ملک قولنامه ای را سند رسمی نمی شناسند و نمی توان او را مالک واقعی ملک شناخت و باید شاهدانی باشند که بر صحت این موضوع شهادت بدهند و زمانی که مالک ملک خودش شهادت بدهد که آن شخص بدهکار که قولنامه به نامش است مالک ملک می باشد در این صورت ملک قولنامه ای می تواند توقیف شود.

شرایط توقیف ملک قولنامه ای چیست؟

زمانی که ملکی قولنامه می شود در متن قرارداد آن ممکن است شرایط و قوانینی بر اساس توافق طرفین نوشته شود. به همین دلیل شرایط و روش های توقیف ملک قولنامه ای می تواند بسته به قوانین و مقررات مربوطه و شرایط قرارداد متفاوت باشد.

زمانی که شخصی طلبی از دیگری داشته باشد اقدام به توقیف اموال وی می نماید اما باید شرایطی را که در ادامه نوشته شده است وجود داشته باشد تا بتواند اقدام به توقیف ملک قولنامه از مراجع ذی صلاح را انجام بدهد:

  • ملک در اداره ثبت به نام مالک ثبت رسمی شده باشد.
  • ملک به شخص دیگری منتقل گردیده و این انتقال در دفتر املاک کشور به ثبت رسیده باشد.
  • ملک از طریق مالک رسمی به شخص دیگری به ارث رسیده باشد.

اگر شرایط شما طبق موارد بالا نبود می توانید با ما تماس بگیرید و مشاوره دریافت کنید

چگونه توقیف ملک قولنامه ای را رفع کنیم؟

اگر ملک قولنامه ای شما توقیف شده است و یا ممکن است در صورت داشتن بدهی طلبکار آن را توقیف کند می توانید از روش های زیر برای رفع توقیف ملک قولنامه ای استفاده کنید:

  • اگر مال بدهکار در اختیار یک شخص ثالث باشد و این شخص ادعا کند که مالکیت آن ملک به او تعلق دارد یا ادعا کند که مال به شخص دیگری غیر از بدهکار تعلق دارد.
  • اگر یک شخص ثالث به دلیل آسیبی که اجرای توقیف اموال به او وارد می‌ کند، اعتراض کند.
  • اگر اعتراضی به تاریخ توقیف اموال یا حکم ورشکستگی وجود داشته باشد.
  • اگر طلبکار موافقت کند و بدهکار درخواست تغییر موضوع توقیف اموال را داشته باشد.
  • اگر بدهی توسط بدهکار به طلبکار پرداخت شود.
  • اگر مال توقیف شده به عنوان یک مستثنا از بدهی در نظر گرفته شود.
  • اگر طلبکار قبل از اقامه دعوا درخواست تأمین خواسته را داشته باشد و اموال بدهکار توقیف شود. پس از آن، عملیاتی برای طرح دعوای اصلی در مدت ۱۰ روز انجام نشود.
  • اگر سند رسمی که طلبکار با استفاده از آن درخواست تأمین خواسته را مطالبه کرده است، تقلبی باشد.
  • اگر توقیف اموال منجر به تخریب و تلف شدن مال شود.
  • اگر بدهی بدهکار شرطی، موقت یا معلق باشد.

کدام ملک قولنامه ای را نمی توان توقیف کرد؟

زمانی که شخصی بدهکار باشد طلبکار می تواند برای توقیف تمام اموال وی اقدام کند. اما همانطور که گفته شد برای توقیف اموال قولنامه ای شرایط خاصی وجود دارد. تنها اموال و املاک قولنامه ای که نمی توان آنها را توقیف کرد، اموالی است که جزو مستثنیات دین محسوب می شوند.

قانون در اینجا تبصره ای آورده است، زمانی که شخصی به دیگری بدهکار باشد و خانه ها مغازه قولنامه ای داشته باشد که اگر آنها را از او بگیرند بی خانمان می شود یا مغازه محل کسب و در آمد آن می باشد و وسلیه امرار معاش خانواده اش است نمی توان توقیف کرد.

قبل از هر اقدامی باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که آیا ملک مورد نظر جزو مستثنیات دین به حساب می آید یا نه و یا اگر به صورت قولنامه ای باشد و بتوان اثبات نمود که مالکیت این اموال برای بدهکار است، می توان درخواست توقیف آنها را نمود.

با توجه به این موارد نمی توان هر نوع ملک قولنامه ای را توقیف کرد و در این خصوص بهتر است از یک وکیل مشاوره های لازم را دریافت کنید. اگر عجله دارید و می خواهید هر چه سریع تر به پاسخ سوال خود دست پیدا کنید با وکالت 24 تماس بگیرید.

استعلام ملک قولنامه ای چگونه است؟

استعلام ملک قولنامه ای را هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری می توان انجام داد.

استعلام ملک قولنامه ای به صورت حضوری:

  1. مراجعه به دفتر اسناد رسمی به همراه کارت ملی
  2. بپر کردن فرم درخواست استعلام ملک قولنامه ای
  3. کارشناسان فعال در شهرداری، درخواست را دریافت کرده و پروانه ساخت ملک را بررسی می‌ کنند.
  4. سپس کد ثبتی با کد ملی صاحب ملک ایجاد شده و همراه با اطلاعاتی مانند بدهی‌ های ملک و سایر تخلفات به مالک اطلاع رسانی می‌ شوند.
  5. علاوه بر تخلفات، اطلاعات مربوط به عوارض نوسازی ساختمان به مالک اطلاع داده می‌ شوند. برای اینکه سند قولنامه ای به سند رسمی تبدیل شود، باید عوارض نوسازی ساختمان و سایر بدهی‌ ها پرداخت شوند.

استعلام ملک قولنامه ای به صورت آنلاین و یا غیرحضوری:

  1. وارد سایت iranamlaak.ir شوید.
  2. پس از ورود، روی دکمه «خدمات» کلیک کنید.
  3. اکنون باید روی «استعلام کد رهگیری» کلیک کنید تا استعلام با وارد کردن کد ملی طرف قرارداد و کد رهگیری قرارداد انجام ‌شود.
  4. پس از وارد کردن کد ملی، کد رهگیری قرارداد و کد امنیتی را وارد کنید سپس جستجو را بزنید.

بیشتر بخوانید:

ملک مشاع چیست؛ انواع و نحوه فروش ملک مشاع

هزینه انتقال سند ملک چقدر است؟ (لیست تمام هزینه ها و محاسبه)