برای انتقال سند ملک چه مدارکی لازم است به صورت کامل
اگر می خواهید سند ملکی را انتقال بدهید یا اینکه سندی از ملک را شخصی می خواهد به شما انتقال بدهد بهتر است قبل از اقدام به انجام هر کاری با یک وکیل متخصص و حرفه ای در این زمینه مشورت کنید.
زیرا قوانین حقوقی دارای پیچیدگی های خاصی می باشد و بدون داشتن آگاهی ممکن است دچار اشتباهاتی شوید. وکالت 24 دارای وکیل ملکی متخصص و حرفه ای در زمینه انتقال سند ملک می باشد که می توانند شما را راهنمایی کنند.
جدول محتوا برای انتقال سند ملک چه مدارکی لازم است؟
انتقال سند ملک به چه معناست؟
انتقال ملک به معنای انتقال حقوق مالکیت یک ملک از فرد یا اشخاصی به فرد یا اشخاص دیگر است. این انتقال ممکن است به صورتی که در زیر توضیح داده میشود، اتفاق بیافتد:
- معامله خرید و فروش: در این حالت، فرد یا اشخاصی که می خواهند ملک را به دست بیاورند، با صاحب ملک موجود (فروشنده) قرارداد خرید و فروش می بندند. این قرارداد شامل شرایط مربوط به قیمت، شرایط پرداخت، تعهدات طرفین، و شرایط دیگر مرتبط با معامله است. پس از انعقاد قرارداد و انجام مراحل مرتبط، مالکیت ملک از فروشنده به خریدار منتقل می شود.
- هبه: در این حالت، فرد یا اشخاصی که ملک را به دیگری انتقال می دهند، بدون دریافت هزینه مالی، ملک را به فرد یا اشخاص دیگری انتقال می دهند. این انتقال معمولاً به عنوان هدیه یا انتقال به عنوان نتیجهای از روابط خانوادگی و یا دیگر ارتباطات انسانی صورت می گیرد.
- وراثت: در صورت مرگ صاحب ملک، ملک به وراثت می رسد و به توافق وارثان متوفی تقسیم می شود. این انتقال ممکن است بر اساس وصیتنامه متوفی یا بر اساس قوانین وراثت محلی اتفاق بیافتد.
- تقسیم اموال: در برخی موارد، ممکن است یک ملک بین صاحبان مشترک تقسیم شود، مانند افرادی که در یک ملک مشترک هستند و تصمیم به تقسیم آن می گیرند.
برای انتقال سند ملک چه مدارکی لازم است؟
برای انتقال ملک باید مدارکی را به همراه داشته باشید و داشتن این مدارک برای انتقال الزامی و مهم می باشد. از جمله مدارکی که برای انتقال ملک لازم است عبارت است از:
- تصویری از شناسنامه و کارت ملی خریدار و فروشنده
- اصل و تصویری از بنچاق ملک
- اصل و تصویری از حصر وراثت و فرم مالیات بر ارث برای سندهایی ورثه ای
- صورت جلسه تفیکی و جداشده آپارتمان در صورت هماهنگی
- اصل و تصویری از وکالتنامه
- بنچاق ملک که همان برگه ای می باشد که مشخصات طرفین و آدرس ملک در آن نوشته شده است و باید در کنار سند باشد.
- اصل و تصویری از سند مالکیت ملک
- تمامی دفترخانه ها یک نسخه از بنچاق را نزد خود نگاه می دارند.پس به راحتی می توان یک نسخه از آن را تهیه نمود
- اصل و تصویری از پایان کار و نبود خلافی شهرداری یا همان نامه بازدید شهرداری یا بخشداری (برای زمین های بدون بنا و زمین های دارای بنا)
مراحل انتقال سند ملک
مراحل انتقال سند ملک از کذشته تا به امروز ثابت بوده و دارای مراحل مشخصی می باشد.
- توافق نامه: ابتدا، فروشنده و خریدار باید به یک توافق نهایی در مورد قیمت، شرایط پرداخت، و شرایط دیگر مرتبط با معامله برسند. این موارد در توافق نامه یا قرارداد خرید و فروش باید مشخص شوند.
- بررسی حقوقی: پس از انعقاد توافق نامه، طرفین معمولاً باید به بررسی حقوقی ملک بپردازند. این شامل بررسی سند مالکیت، اعیان و بدهی های محلی، محدودیت های حقوقی و دیگر موارد مرتبط است.
- تهیه مدارک معامله: سپس، مدارک مربوط به معامله باید آماده شود. این ممکن است شامل سند مالکیت، تاییدیه های مالیاتی، و مدارک مشابه باشد.
- امضاء قرارداد نهایی: قرارداد نهایی بین فروشنده و خریدار باید امضا شود. این قرارداد شامل شرایط دقیق معامله و حقوق و وجوبات طرفین است.
- پرداخت و انتقال مالکیت: پس از امضای قرارداد نهایی، خریدار معمولاً مبلغ معامله را پرداخت می کند و مالکیت ملک از فروشنده به خریدار منتقل می شود.
- ثبت در دفترخانه: در بسیاری از کشورها، انتقال ملک باید در دفترخانه ثبت شود. این ثبت معمولاً شامل ثبت سند مالکیت جدید است و اطمینان می دهد که تغییر مالکیت ملک به طور رسمی ثبت شده است.
- اخذ مدارک مالیاتی: بعد از انتقال ملک، ممکن است نیاز باشد تا مدارک مالیاتی مربوط به این معامله، مانند اظهارنامه مالیاتی، تهیه و ارسال شود.
- دریافت کردن کد رهگیری برای مبایعه نامه و حضور فروشنده در دفتر اسناد رسمی
- در نهایت انتقال دادن سند و پایان گرفتن معامله
بیشتر بخوانید: