وکیل چک با تجربه بالا (برگشتی، صیادی و ثبت نشده) مشاوره آنلاین و تماس
اگر شما هم با مسائل و مشکلات مربوط به چک مواجه شده اید و نمی دانید باید از چه مسیری برای حل کردن مشکل خود اقدام کنید می توانید با تیم وکالت 24 تماس بگیرید و به صورت آنلاین از وکلای باتجربه و متخصص در زمینه چک های برگشتی، صیادی و ثبت نشده مشاوره آنلاین دریافت کنید.
وکیل چک کیست؟
وکیل چک یک متخصص حقوقی است که در زمینه قوانین و مقررات مربوط به چک ها و موارد مربوط به چک های برگشتی تخصص و علم کافی دارد. وکیل چک به طور کامل بر تمامی قوانین در قانون جدید و قدیم چک تسلط دارد می تواند در هنگام دعاوی چک کیفری و حقوقی از شما دفاعی قوی داشته باشد. وکیل چک همان وکیل پایه یک دادگستری می باشد که امورات صدور و برگشت چک دارای تجربه و تخصص بالایی می باشد.
مشاوره و تماس با وکیل چک برگشتی، صیادی و ثبت نشده
قانون چک و قوانین مربوط به تجارت کمی سخت تر و حساس تر از سایر قوانین می باشد. به همین دلیل زمانی که شما دچار مشکل و مسئله ای در رابطه با چک برگشتی، صیادی و چک های ثبت نشده شدید بهترین کار برای جلوگیری از خطا و اشتباه مشاوره گرفتن از یک وکیل می باشد. شما می توانید در زمینه چک با وکالت 24 تماس گرفته پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.
اقدامات وکیل چک در دفاع از موکل
از جمله اقداماتی که وکیل چک در دفاع از موکل می تواند آنها را انجام بدهد شامل:
بررسی و تحلیل دقیق پرونده
- مطالعه دقیق چک: بررسی تاریخ، مبلغ، امضا و هرگونه نوشته یا ظنین بودن در چک.
- بررسی مستندات: جمعآوری و تجزیه و تحلیل تمامی اسناد و مدارک مرتبط با معامله، از جمله قرارداد ها و ارتباطات بین طرفین.
ارزیابی موقعیت حقوقی
- تعیین وضعیت قانونی: تحلیل حقوقی دلایل برگشت خوردن چک و ارزیابی اینکه آیا این عمل تخلف یا جرم محسوب می شود یا خیر.
- بررسی قوانین و مقررات: مطالعه قوانین مرتبط با چک های برگشتی و استفاده از آنها برای حمایت از موکل.
تدوین استراتژی دفاعی
- طراحی یک استراتژی دفاعی: توسعه یک برنامه دفاعی مبتنی بر ویژگی های خاص پرونده، از جمله احتمال اثبات بی گناهی موکل یا کاهش میزان مسئولیت.
- مذاکره با طرف مقابل: تلاش برای رسیدن به یک توافق خارج از دادگاه برای حل و فصل موضوع، اگر امکان پذیر باشد.
نمایندگی در دادگاه
- ارائه دفاعیات: نمایندگی از موکل در دادگاه، ارائه دفاعیات و شواهد به دادگاه و تلاش برای رد ادعا های طرف مقابل.
- شهادت شاهدان: برگزاری جلسات شهادت شاهدان کلیدی و ارائه مدارک و شواهد مرتبط با پرونده.
استفاده از کارشناسان
- استخدام کارشناسان: در صورت نیاز، استفاده از کارشناسان برای تایید اصالت امضا، بررسی مسائل فنی مرتبط با چک و ارائه شهادت در دادگاه.
چرا داشتن وکیل در مورد چک ضروری است
قوانین و مقررات مربوط به چک کمی پیچیده است و هر چند وقت یکبار نیز جدید و به روز رسانی می شود به همین دلیل بسیاری از افراد آشنایی و علم کافی را درباره قوانین صدور چک ندارند و داشتن وکیل برای این دسته از افراد ضروری است. همچنین پیگیری مسائل حقوقی زمان بر می باشد. از طرفی هم وکیل به خوبی با تمام مسائل و مشکلاتی که ممکن است در مسیر پیگیری به وجود بیاید آشنا است و از اتفاقات مختلف متعجب نخواهد شد. با توجه به این دلایل داشتن وکیل چک در مورد پیگیری پرونده های مربوط به چک ضروری است.
حضور وکیل چک در دعاوی چقدر می تواند مفید باشد؟
تعداد کمی از مردم با قوانین حقوقی خصوصا قوانین مربوط به چک آشنا هستند اما یک وکیل با دانش و تخصص حقوقی که در این زمینه دارد و تجربه مذاکراتی که در خصوص پرونده های مرتبط با چک داشته است به خوبی می تواند به عنوان نماینده رسمی و قانونی شما در دادگاه حاضر شود و از شما یک دفاع قوی داشته باشد.
همچنین اگر یک وکیل در کنار شما حضور داشته باشد از خطاهای احتمالی که ممکن است در پرونده شما ایجاد شود جلوگیری خواهد کرد. در نهایت نتیجه میگیریم که حضور وکیل چک در دعاوی بسیار مفید و موثر است.
وکیل چک در چه زمینه ای تخصص دارد؟
وکیل چک تخصص و تجربه خاصی در حوزه های قانونی مرتبط با معاملات چک و مسائل ناشی از چک های برگشتی دارد. این تخصص شامل:
1. قوانین چک
- درک عمیق از قوانین ملی و بین المللی مرتبط با صدور، وصول، و برگشت چکها می باشد. این شامل دانش در مورد مقررات بانکی و مالی است که چگونگی مدیریت چک ها را تعیین می کند.
2. جرائم و تخلفات مرتبط با چک
- تخصص در شناسایی و دفاع در برابر اتهامات جرمی مانند صدور چک بلامحل، کلاهبرداری با چک، و سوء استفاده از چک.
3. مذاکره و حل اختلاف
- مهارت های مذاکره برای حل و فصل اختلافات مربوط به چک های برگشتی خارج از دادگاه، از جمله توافق بر سر جدول زمانی پرداخت دوباره یا کاهش بدهی.
4. رویههای قضایی
- دانش در مورد رویه ها و استراتژی های قضایی برای دفاع از موکلان در دادگاه ها، اعم از مذاکره با شاکی برای دستیابی به توافق یا ارائه دفاعیات قانونی در برابر اتهامات.
5. بازیابی بدهی
- راهنمایی و نمایندگی موکلان در فرایند بازیابی مبالغ ناشی از چک های برگشتی، از جمله اجرای حکم و تامین اجرای حقوقی.
6. مشاوره پیشگیرانه
- ارائه مشاوره به شرکت ها و افراد برای جلوگیری از مشکلات قانونی ناشی از چک ها، مانند توصیه هایی برای بهترین شیوه های مدیریت مالی و بانکی.
7. دعاوی مدنی
- نمایندگی از موکلان در دعاوی مدنی ناشی از معاملات چک، مانند دادخواست ها برای بازیابی وجوه یا خسارت های ناشی از عدم پرداخت.
مراجع صالح به رسیدگی به امور مربوط به چک
زمانی که صادرکننده چک در حساب خود به اندازه کافی پول نداشته باشد، دارنده چک می تواند آن را برگشت زده و اقدام به مصالبه چک کند. مرجع صالح به رسیدگی به امور مربوط به چک های حقوقی و کیفری با هم متفاوت می باشند.
مرجع صالح به رسیدگی چک حقوقی
بر اساس قانون دارنده چک حقوقی می تواند به دادگاه محل عقد یا قرداد یعنی جایی که چک صادر شده است و یا در دادگاه محل انجام تعهد ، محل استقرار بانک محال علیه رجوع کند. طبق ماده 11 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی عمومی و انقلاب در امور مدنی برای اقامه دعوی باید به دادگاه های محل اقامت خوانده مراجعه کنند.
- دادگاه محل اقامت خوانده
- دادگاه محل صدور چک
- دادگاه محل برگشت خوردن چک
مرجع صالح به رسیدگی چک کیفری
در مورد رسیدگی دادگاه چک کیفری باید بابت صدور چک شکایت کیفری کند و ظرف شش ماه از تاریخ صدور چک آن را برگشت بزند سپس از بانک گواهی عدم پرداخت دریافت کند و در این مدت برای شکایت اقدام کند.
- مرجع رسیدگی به چک کیفری، در صورتی که فرد هم بخواهد در رابطه با وجه چک مجازات شود و هم ضرر و زیان ناشی از تاخیر در پرداخت چک را دریافت کند باید به دادگاه و دادسرای محل صدور گواهی عدم پرداخت چک رجوع کند.
- اگر فرد بخواهد فقط اقدام به مطالبه وجه چک کیفری نماید و مجازات صادر کننده چک مد نظرش نباشد و قبل از این هم دادگاه کیفری صدور مجازات چک برگشتی را اخذ کرده اما رسیدگی به پرداخت نکرده باشد، محل رسیدگی به چک کیفری دادگاه محل اقامت خوانده، دادگاه محل صدور چک و یا دادگاه محل برگشت خوردن چک می باشد.
تفاوت چک کیفری با چک حقوقی
در قانون ایران چک به عنوان یک ابزار پرداختی مورد استفاده قرار گرفته است و چک ها به دو دسته کیفری و حقوقی تقسیم می شوند. اما تفاوت چک کیفری با چک حقوقی چیست؟
- در چک های کیفری، صدور چک بلامحل جرم محسوب می شود و مجازاتی مانند حبس نیز برای صادر کننده و یا صاحب حساب به همراه دارد، اما در چک های حقوقی اگر صادر کننده چک بلامحل توانایی پرداخت نداشته باشد می تواند به دادگاه صالح درخواست اعسار بدهند تا از زندان آزاد شده و مبلغ چک را به صورت اقساطی پرداخت کند.
- در چک های کیفری، مسئولیت چک فقط بر عهده صادر کننده آن می باشد، ظهر نویس و ضامن در این خصوص مسئولیتی نخواهند داشت. اما در مورد چک های حقوقی مسئولیت حقوقی صدور چک بلامحل بر عهده صادرکننده، ظهر نویس و ضامن های آنها است و دارنده چک بلامحل می تواند علیه تمام این افراد دعوای حقوقی کند.
در چه مواردی چک قابل شکایت کیفری نیست؟
انواع بر اساس ماده 13 قانون صدور چک، دعاوی مربوط به چک در موارد زیر قابل شکایت کیفری نمی باشد:
- اثبات این موضوع که چک به جهت تحقق شرط و یا ضمانت انجام یک کار صادر شده است حتی اگر در چک قید نشده باشد.
- وصول چک به تحقق شرطی منوط شده باشد.
- اثبات سفید امضا بودن چک صادر شده.
- صدور چک به جهت تضمین بابت انجام کار یا تعهد باشد و این موضوع در چک قید شده باشد.
- اثبات این امر که چک بدون تاریخ مشخصی صادر شده و یا این که تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخی باشد که در چک درج شده است.
- بر اساس ماده 11 قانون صدور چک در صورتی که دارنده چک تا شش ماه از تاریخ صدور چک برای وصول آن به بانک مراجعه نکند یا ظرف شش ماه از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت شکایت ننماید دیگر حق شکایت کیفری نخواهد داشت.
انواع چک ها در ایران
در ایران انواع مختلفی چک وجود دارد که شامل:
چک عادی
چک عادی بانک یکی از متداول ترین انواع چک می باشد. در این نوع چک صاحب چک دارای حساب جاری می باشد که از طریق آن چکی را در وجه حامل و یا در وجه شخص خاصی صادر می کند. در واقع برای نقد کردن این نوع چک حتما باید در حساب صادر کننده چک پول کافی وجود داشته باشد. نکته ای که در رابطه با این نوع چک وجود دارد این است که اگر در وجه حامل صادر شود، هر شخصی می تواند چک را به بانک ببرد و نقد کند.
چک مسافرتی
افرادی که برای مسافرت به خارج از کشور می روند باید مبلغی پول را همراه خود ببرند. چک مسافرتی، چکی است که در این شرایط به جای حمل کردن پول نقد می توانید از آن استفاده کنید و در شکور مقصد آن را نقد کنید. چک مسافرتی تاریخ انقضا ندارد و لازم است روز و تاریخ خاصی آن را حتما نقد کنید. به همین دلیل اگر چک مسافرتی گم شود و یا دزدیده شود شخص دیگری نمی تواند آن را نقد کند.
چک بین بانکی
چک بین بانکی، چیک است که اگر بخواهید مبلغ زیادی را از یک بانک به بانک دیگری انتقال بدهید. باید از چک بین بانکی استفاده شود. چک های بین بانکی دارای امنیت بالایی هستند و از معتبرترین انواع چک می باشند. برای صادر کردن این نوع چک به دسته چک نیازی ندارید بلکه فقط باید به بانک مراجعه کنید.
چک عمومی امنیبوس
چک عمومی یا چک آزاد مانند چک عادی می باشد و پشت نویسی ندارد. این چک مناسب افرادی است که دسته چک ندارند. اگر دارنده حساب قصد صدور چک را داشته باشد و بخواهد مبلغ آن را از بانک دریافت کند می تواند از بانک یک برگه چک عمومی بگیرد.
چک صیادی
چک صیادی از انواع چک های جدید می باشد که از امنیت بالایی برخوردار است. چک صیادی فقط توسط بانک مرکزی صادر می شود. چک ها صیادی باید حتما در سامانه صیاد ثبت شوند. چک صیادی، جایگزین دسته چک های قدیمی شده است. چک صیادی بر خلاف دسته چک های گذشته دارای اعتبار تضمینی می باشد.
چک تضمین شده
چک تضمین شده در معامله های کلان مورد استفاده قرار می گیرد. این چک به درخواست مشتری صادر می شود و مبلغ آن همان موقع از حساب کم خواهد شد. گیرنده چک تضمینی می تواند با مراجعه به شعبه های بانک صادر کننده چک را نقد کند. چک تضمینی دو نوع دارد: چک عادی و چک رمز دار. مبلغ چک عادی بلافاصله بعد از صدور از حساب شما کسر خواهد شد و دارنده بعد از ۲۴ ساعت مبلغ چک را دریافت کند. اما واریز مبلغ چک رمزدار در لحظه صدور چک انجام می شود.
هزینه وکیل برای چک چقدر است
هزینه استخدام وکیل برای مسائل مربوط به چک می تواند بسیار متغیر باشد و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله این عو.امل شامل: پیچیدگی پرونده، موقعیت جغرافیایی، سابقه و تخصص وکیل، و همچنین ساختار هزینهای که وکیل ارائه میدهد، تجربه و تخصص وکیل در امور مربوط به چک، موقعیت جغرافیایی (در برخی از شهرها هزینه وکیل بیشتر از جاهای دیگر می باشد) برای اطلاع از میزان دقیق هزینه های مربوط به وکیل چک می توانید با وکالت 24 تماس بگیرید.
رسیدگی به پرونده های مربوط به چک چه مراحلی دارد؟
رسیدگی به پرونده های مربوط به چک، چه در حوزه کیفری و چه در حوزه حقوقی، می تواند شامل مراحل مختلفی باشد. این مراحل بسته به قوانین خاص هر کشور یا ایالت متفاوت است، اما به طور کلی می توان آنها را به شکل زیر خلاصه کرد:
1. ارزیابی اولیه پرونده
- جمعآوری اطلاعات: دریافت کلیه اطلاعات و مدارک مرتبط با چک، از جمله نسخه های چک، اظهارنامه بانکی، و ارتباطات مرتبط با طرفین.
- بررسی قانونی: تعیین نوع تخلف (کیفری یا حقوقی) و بررسی قوانین و مقررات مربوط به چک های برگشتی در حوزه قضایی مربوطه.
2. تلاش برای حل و فصل خارج از دادگاه
- مذاکره با طرف مقابل: قبل از شروع فرآیند قضایی، ممکن است تلاش هایی برای حل و فصل اختلاف به صورت خارج از دادگاه انجام شود.
- توافق نامه: در صورت دستیابی به توافق، تنظیم یک سند حقوقی که جزئیات توافق را مشخص می کند.
3. تهیه و تقدیم دادخواست
- تهیه دادخواست: در صورت عدم حل و فصل خارج از دادگاه، تهیه دادخواست و تقدیم آن به دادگاه مربوطه.
- اعلام و ابلاغ: ابلاغ رسمی داد خواست به طرف مقابل و اطلاعرسانی در مورد تاریخ جلسه دادگاه.
4. مراحل دادرسی
- برگزاری جلسات دادگاه: بررسی پرونده در جلسات دادگاه، ارائه مدارک و شواهد، و استماع دفاعیات طرفین.
- کارشناسی: در صورت نیاز، دادگاه ممکن است از کارشناسان برای ارزیابی جوانب فنی پرونده استفاده کند.
5. صدور حکم
- تصمیمگیری دادگاه: پس از بررسی تمامی شواهد و استماع دفاعیات، دادگاه حکم خود را صادر می کند.
- اجرای حکم: در صورتی که حکم به نفع شاکی باشد، اقدامات لازم برای اجرای حکم انجام می شود، که می تواند شامل توقیف اموال یا مسدود کردن حساب های بانکی محکوم باشد.
قانون جدید چک 1402
- قانون صدور چک در سال جدید کمی تغییر پیدا کرد و برخی از موارد جدیدی به آن اضافه شد از جمله قانون جدید چک 1402 شامل:
- شکل ظاهری چک های جدید به رنگ بنفش تغییر پیدا کرده است و یک شماره 16 رقمی صیاد دارند و کد اختصاصی آن بانک به رنگ نامرئی سبز می باشد که در سیستم بانک ها قابل رویت می باشد.
- چک های جدیدیا همان چک های صیادی باید در سامانه صیاد ثبت شوند. حتی اگر بخواهند چک را انتقال بدهند باید تمام مشخصات خواسته شده را نیز ثبت کننده به نام شخص گیرنده چک.
- چک های جدید در وجه حامل صادر نخواهد شد.
- در قانون جدید صدور چک اگر در حساب جاری چک پول کافی نباشد، مبلغ مورد نظر از سایر حساب های او برداشت خواهد شد.
نتیجه گیری
چک، یکی از روش های پرداخت در ایران می باشد. به همین دلیل مسائل و مشکلات متعددی در این زمینه برای دارندگان چک ممکن است به وجود بیاید که دانش حقوقی بسیاری از افراد برای حل کردن این مسائل و قوانین مرتبط با چک کافی نمی باشد. به همین دلیل کمک گرفتن از یک وکیل و متخصص در این زمینه می تواند بسیار کارساز باشد و در زمانی کوتاه شما را به هدف و مقصودتان برساند. وکالت 24 با وکلای حرفه ای و متخصص در زمینه قوانین چک آمادگی مشاوره آنلاین به شما هستند.