وکیل ملکی (متخصص حوزه املاک) مشاوره و تماس

وکیل ملکی (متخصص حوزه املاک) مشاوره و تماس

همواره ممکن است در انجام امور ملکی به مشکل بر خورده و نیاز به وکیل ملکی داشته باشیم. از این رو این مقاله را ارائه می دهیم تا تمامی ابهامات ذهنی شما در رابطه با وکیل ملکی از میان رفته و همچنین بتوانید بهترین وکیل ملکی را برگزینید.

معرفی وکیل ملکی

وکیل ملکی فردی است که در حوزه حقوق ملکی و املاک متخصص است و وکالت در این زمینه را می پذیرد. این نوع وکلای حقوقی به مشاوره و نمایندگی افراد، شرکت‌ ها و سازمان‌ ها در معاملات و دعاوی مربوط به املاک و مستغلات می‌ پردازند. این موارد ممکن است شامل خرید و فروش املاک، اجاره و اجاره‌ بها، سرقفلی، مشاوره در مورد قراردادهای ملکی، حل اختلافات مربوط به ملک، تنظیم قراردادهای ساخت و ساز و دفاع از حقوق مالکیت در دادگاه باشد.

مشاوره و تماس با وکیل ملکی

شما می توانید برای مشاره در رابطه با انتخاب بهترین وکیل ملکی با مشاوران وکالت 24 در ارتباط باشید. مشاوران وکالت 24 علاوه بر اینکه سریع و در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما هستند، بهترین و خلاقانه ترین راهکارها در رابطه با مشکلات و دعاوی ملکی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهند. لازم به ذکر است که مشاوره های وکالت 24 مختص شما و متناسب با مشکلات شماست به گونه ای به صورت شخصی سازه شده می باشد. همچنین وکالت 24 وکلای خبره در این زمینه را به شما معرفی می نماید.

مزیت‌های داشتن یک وکیل ملکی

در اکثر موارد نیاز مبرم به وکیل ملکی پیدا می کنیم و از این رو وجود وکیل ملکی در موارد بسیاری لازم است. داشتن یک وکیل ملکی می‌ تواند مزایای متعددی برای فرد یا شرکت درگیر در معاملات یا دعاوی مربوط به املاک و مستغلات داشته باشد که در ادامه توضیح داده ایم:

مشاوره حقوقی تخصصی

در رابطه بامسائل مربوط با املاک لازم است مشاوره حوقی تخصصی انجام شود و شخصی این کار را انجام دهد که با تمام مسائل مربوط به املاک آشنایی داشته باشد. از این رو بهترین فرد همان وکیل ملکی است.

شناسایی و کاهش خطرات

یک وکیل ملکی بهتر از هر فرد دیگری خطرات در زمینه املاک و مستغلات را می شناسد و می تواند با شناخت زودهنگام به کاهش یا رفع این خطرات کمک شایانی نماید. به همین دلیل شناسایی و کاهش خطرات را به عنوان یکی از مزیت های داشتن یک وکیل ملکی معرفی نمودیم.

تنظیم و بررسی همه جوانب مربوط به قراردادها

هنگام تنظیم قراردادهای املاک لازم است تمام حواس خود را جمع کنیم تا بهترین قرارداد تنظیم شده و همچنین تمام جوانب قرارداد با توجه به شرایط ما در نظر گرفته شود. این موارد ساده نیست و لازم است یک وکیل ملکی انجام دهد و ازاین رو جزء مزایای وکیل ملکی به شمار می رود.

نمایندگی از موکل در دعاوی حقوقی

در حین انجام وکالت در رابطه با مسائل ملکی ممکن است دعاوی حقوقی به وجود آید و از این رو یکی دیگر از مزیت های وکیل ملکی این است که در مسائل این چنینی به عنوان نماینده موکل خود عمل می کند و بهترین عملکرد را خواهد داشت.

صرفه جویی در زمان

مورد دیگری که می توان به عنوان مزیت وکیل ملکی در نظر گرفت این است که به دلیل تجربه وکیل ملکی در موارد اینچنینی، در زمان صرفه جویی خواهد شد و امور ما در کوتاه ترین زمان حل و فصل می شود.

کاهش هزینه ها

درست است که وکیل ملکی خود هزینه ای دریافت می کند اما لازم به ذکر است که اگر قرار باشد خودمان و بدون حضور وکیل ملکی به کارهایمان رسیدگی نماییم ممکن است در مواردی که لازم نیست هزینه نماییم و از این رو وکیل ملکی با آگاهی کامل موجب کاهش هزینه ها می شود.

اطلاعات کافی وکیل ملکی در مورد مسائل مالی املاک و مستغلات به ویژه مالیات

در زمینه املاک مسائل مالی زیادی وجود دارد و از طرفی نیز املاک و مستغلات دارای مالیات هستند و لازم است آگاهی کاملی در رابطه با مسائل مالی املاک داشته باشیم تا در مسائل مالی درباره این مورد به مشکل برنخوریم. یکی دیگر از مزیت های داشتن وکیل ملکی آگاهی وکیل ملکی به مسائل مالی و مالیات املاک و مستغلات می باشد.

قدرت مذاکره اصولی وکیل ملکی

در زمان دعاوی و شکایات در هر موردی لازم است قدرت مذاکره خوبی داشته باشیم تا بتوانیم این مسائل را به خوبی حل و فصل نماییم. یکی از مهمترین ویژگی های مثبتی که وکیل ملکی دارد این است که به مذاکره اصولی آشنایی کامل داشته و به نکات مذاکره آگاهی دارد. این مورد موجب می شود که وکیل به نمایندگی موکل در دعاوی ملکی موفق شود.

محافظت از حقوق و منافع موکل توسط وکیل ملکی

از دلایل اصلی وکیل گرفتن به خصوص در موضوعات ملکی می توان به این مورد اشاره کرد که وکیل موجب حفظ حقوق و منافع موکل می شود. به همین منظور یکی از مزایای داشتن وکیل ملکی محافظت از حقوق موکل در مسائل املاک و مستغلات است.

وکیل ملکی (متخصص حوزه املاک) مشاوره و تماس

چرا حضور وکیل ملکی در پرونده‌های مربوط به املاک ضروری است

درست است که همه وکلا کمک شایانی به حل مشکل موکل خود می نمایند اما لازم به ذکر است که وکیل ملکی می تواند بیشترین تاثیر را در رابطه با موفقیت در مسائل مربوط به املاک و مستغلات داشته باشد. در ادامه دلایل ضرورت وجود وکیل ملکی را عنوان می نماییم.

  1. پیچیدگی مسائل مربوط به املاک و مستغلات
  2. تغییر دائمی مسائل مربوط به املاک
  3. لازمه تنظیم درست قراردادهای ملکی
  4. جلوگیری از مشکلات احتمالی در این حوزه
  5. انجام مشاوره در مورد مسائل مالی املاک
  6. جلوگیری از اتلاف وقت
  7. جلوگیری از مشکلات حقوقی در مورد املاک
  8. دفاع از حقوق ملکی در دادگاه
  9. انجام مذاکره اصولی و با مهارت
  10. جلوگیری از اتلاف هزینه

هزینه وکیل پایه یک ملکی چقدر است

هزینه استخدام یک وکیل ملکی می‌ تواند بسته به عوامل متعددی متفاوت باشد. این عوامل شامل موقعیت جغرافیایی، سطح تخصص و تجربه وکیل، نوع و پیچیدگی معامله یا دعوای حقوقی، و نحوه تعیین هزینه‌ ها توسط وکیل (مانند هزینه ثابت، به ازای ساعت یا درصدی از معامله) می‌ شود. از این رو علاوه بر اینکه هزینه وکیل پایه یک ملکی از یک پرونده به پرونده دیگر متفاوت می شود، هزینه او به نحوه تعیین قیمت خود وکیل نیز بستگی دارد. برخی وکیل ها به طورکلی هزینه ثابتی دارند و برخی به ازای هر ساعت وکالت یک هزینه ای را در نظر می گیرند همچنین تعدادی از وکلای ملکی نیز درصدی از معامله را به عنوان هزینه وکالت در نظر می گیرند.

وکیل ملکی در چه زمینه‌هایی تخصص دارد

وکلای ملکی در زمینه‌های مختلفی از حقوق املاک و مستغلات تخصص دارند که شامل موارد زیر می‌شود:

  • خرید و فروش املاک
  • تخصص در تنظیم درست قرارداد
  • اجاره و اجاره‌ بها
  • توسعه املاک و ساخت و ساز
  • مدیریت املاک
  • مالکیت مشاع(املاک مشترک)
  • دعاوی حقوقی و اختلافات ملکی
  • مسائل حقوقی مرتبط با املاک در اختلافات مرزی

آشنایی با دعاوی ملکی و انواع آن

ابتدا توضیحی به زبان ساده و قابل فهم از دعاوی ملکی ارائه می دهیم و سپس انواع دعاوی ملکی را توضیح می دهیم. دعاوی ملکی به مجموعه‌ ای از اختلافات حقوقی اشاره دارند که مرتبط با املاک و مستغلات هستند. این دعاوی می‌ توانند در برابر اشخاص حقیقی یا حقوقی، دولت‌ ها یا سایر نهادها مطرح شوند و معمولاً شامل جنبه‌ های مختلفی مانند حقوق مالکیت، استفاده از زمین و اجاره‌ نامه‌ ها هستند. در ادامه به توضیح کامل‌ تر برخی از انواع رایج دعاوی ملکی می‌ پردازیم :

دعاوی تصرف عدوانی

دعاوی تصرف عدوانی زمانی اتفاق می افتد که فردی بدون اجازه، به اجبار و به صورت غیرقانونی نسبت به زمین یا ملکی که متعلق به فرد دیگری می باشد، ادعای مالکیت کند. البته در بسیاری از حقوق‌ های ملکی، برای اینکه این تصرف منجر به اکتساب حق مالکیت شود، تصرف‌ کننده باید شرایط خاصی را برآورده کند. با داشتن یک وکیل ملکی با تجربه می توانید از تصرف عدوانی املاک خود جلوگیری کرده یا حق خود را بگیرید.

اختلافات مرزی و تعیین حدود املاک

اختلافات مرزی و تعیین حدود املاک به مشکلات و اختلافاتی اشاره دارند که بین مالکان ملک در مورد محدوده و مرزهای دقیق املاک آن‌ ها رخ می‌ دهد. این نوع اختلافات می‌ تواند بر سر جزئیاتی مانند موقعیت دیوارها، حصارها، درختان، راه‌ ها و سایر مرزهای طبیعی یا ساخته شده توسط انسان باشد. مشکلات مرزی می‌ توانند به دلایل مختلفی پیش آیند که می توان به اسناد نادقیق، تفسیرهای متفاوت از نقشه‌ ها و مدارک یا حتی سوء تفاهم ها و اشتباهات در انتقال املاک اشاره کرد.

دعاوی نقض قرارداد خرید و فروش املاک

دعاوی نقض قرارداد خرید و فروش املاک شامل مواردی است که یکی از طرفین (خریدار یا فروشنده) شرایط مندرج در قرارداد خرید و فروش ملک را رعایت نمی‌ کند. این نوع دعاوی می‌ تواند شامل موقعیت‌ های مختلفی باشد. برخی از این موقعیت ها عبارتند از تأخیر در انتقال عنوان ملکی، عدم پرداخت طبق قرارداد، عدم افشای عیوب توسط فروشنده و نقض شرایط قرارداد توسط خریدار یا فروشنده.

دعاوی مربوط به عیوب پنهان املاک

دعاوی مربوط به عیوب پنهان املاک به اختلافات حقوقی اشاره دارند که زمانی رخ می‌ دهند که عیوبی در ملک پس از خرید آشکار می‌ شوند که قبلاً از سوی فروشنده افشا نشده یا برای خریدار قابل مشاهده نبوده‌ اند. این عیوب می‌ توانند شامل مشکلات ساختاری، آسیب‌ های پنهان، مشکلات با سیستم‌ های مکانیکی یا الکتریکی یا حتی مواردی مانند آلودگی‌ های زیست‌ محیطی باشند که بر ارزش یا قابلیت استفاده از ملک تأثیر می‌ گذارند. برای دادخواهی بعد از اطلاع از این عیوب لازم است از وکیل ملکی کمک بگیرید.

دعاوی سرقفلی و حق کسب و پیشه

سرقفلی حقی است که به مستأجر اجازه می‌ دهد از مزایای مکانی که برای کسب و کار خود اجاره کرده است، بهره‌ برداری کند. دعاوی سرقفلی و حق کسب و پیشه به نوعی از اختلافات حقوقی مربوط می شود که در ارتباط با حقوق مربوط به اجاره‌ نشین‌ های تجاری و کسب‌ و کارهایی که در مکانی اجاره‌ ای فعالیت دارند، رخ می‌ دهد. این مفاهیم در برخی حقوق‌ های ملی مطرح می‌ شوند. برخی از دعاوی سرقفلی شامل مواردی همچون دعاوی مربوط به انتقال سرقفلی، دعاوی مربوط به تعیین ارزش سرقفلی، دعاوی بر سر عدم پذیرش سرقفلی توسط موجر و … می شوند.

اختلافات مربوط به حقوق دسترسی و عبور

اختلافات مربوط به حقوق دسترسی و عبور به مشکلات و اختلافات حقوقی اشاره دارند که زمانی بروز می‌ کنند که حق استفاده از یک قطعه زمین برای دسترسی به یک قطعه زمین دیگر، مورد بحث و مناقشه قرار گیرد. این نوع از اختلافات معمولاً در مواردی رخ می‌ دهد که یک ملک بدون دسترسی مستقیم به جاده عمومی یا مسیر عبور و مرور قرار گرفته و نیازمند عبور از زمین مجاور برای دسترسی است. تنها راه برطرف سازی مشکل به میان آوردن یک وکیل ملکی با تجربه و کاربلد است.

دعاوی مربوط به تخلیه مستاجر

دعاوی مربوط به تخلیه مستاجر به اختلافات حقوقی بین موجر و مستأجر ربط دارند که در آن موجر به دنبال پایان دادن به قرارداد اجاره و بازپس‌ گیری ملک از مستأجر است. این نوع دعاوی معمولاً زمانی رخ می‌ دهند که مستأجر شرایط قرارداد اجاره را نقض کرده باشد. برخی از انواع دعاوی مربوط به تخلیه مستاجر عبارتند از عدم پرداخت اجاره‌ بها، نقض شرایط قرارداد و اشغال غیرمجاز ملک.

دعاوی وصول اجاره‌ بها

دعاوی وصول اجاره‌ بها به نوعی از اختلافات حقوقی اشاره دارند که در آن موجر به دنبال دریافت مبالغ اجاره‌ای است که مستأجر پرداخت نکرده است. این دعاوی معمولاً زمانی مطرح می‌ شوند که مستأجران در پرداخت به موقع اجاره‌ بها به موجر ناکام مانده‌ اند و اقدامات اولیه مانند ارسال یادداشت‌ های یادآوری و تذکرات کتبی نتوانسته است موجب پرداخت شود و از وکیل ملکی کمک می گیرند.

دعاوی مربوط به ساخت و ساز و پیمانکاری

دعاوی مربوط به ساخت و ساز و پیمانکاری به مجموعه‌ ای از اختلافات حقوقی بین اشخاص (اعم از حقیقی یا حقوقی) که در پروژه‌ های ساختمانی و عمرانی دخیل هستند، گفته می شود. این دعاوی ممکن است بین مالکین، پیمانکاران، زیرپیمانکاران، مشاوران، تأمین‌ کنندگان و سایر طرف‌ های مرتبط با پروژه رخ دهند. دعاوی ساخت و ساز می‌ توانند شامل موضوعات گسترده‌ای باشند که برخی از آن ها بدین صورت است: دعاوی مربوط به تأخیر در تحویل پروژه، دعاوی مربوط به آسیب‌ ها و حوادث، دعاوی مربوط به تضمین‌ ها و ضمانت‌ نامه‌ ها و دعاوی برای مطالبات اضافی.

اختلافات مشاعی بین مالکان

فرض کنید چندین فرد به طور مشترک مالکیت یک دارایی را دارند مانند زمین، ساختمان یا هر نوع ملک دیگر. در این صورت این ملک مشاع خواهد بود. در حالت مشاع، هر یک از مالکان حق دارند از کل ملک استفاده کنند، اما ممکن است در مورد نحوه استفاده، مدیریت یا فروش ملک با هم اختلاف داشته باشند. در این صورت شاهد اختلافات مشاعی بین مالکان خواهیم بود و نیاز به وکیل ملکی داریم.

دعاوی مربوط به زمین‌ خواری

دعاوی مربوط به زمین‌ خواری برخی اختلافات حقوقی هستند و زمانی رخ می‌ دهند که شخص یا اشخاصی بدون اجازه و به صورت غیرقانونی از زمینی که متعلق به دیگری است، استفاده کرده یا آن را اشغال می‌ کنند. این نوع دعاوی می‌ تواند شامل مواردی باشد که در آن اشخاص زمینی را به تصرف خود درآورده‌اند و همچنین ساختمان یا سازه‌ ای بر روی آن بنا کرده‌اند یا به نحوی از آن بهره‌ برداری می‌ کنند بدون آنکه حق قانونی یا مجوزی برای این کار داشته باشند.

دعاوی مربوط به تضمین عنوان ملکی

دعاوی مربوط به تضمین عنوان ملکی شامل موارد حقوقی می باشند و زمانی که مسئله‌ای در مورد صحت و سلامت حقوقی عنوان ملکی یک دارایی به وجود آید، رخ می دهند. این نوع دعاوی معمولاً زمانی مطرح می‌ شوند که ادعاهایی درباره‌ ی مالکیت ملک وجود دارد که با ادعای مالک فعلی در تضاد است یا زمانی که مشکلاتی مانند خطاهای ثبتی، حقوق عبور و مرور نادرست یا وجود حقوق ثبت نشده‌ ای که بر عنوان ملک تأثیر می‌ گذارند، شناسایی شوند.

دعاوی مربوط به محدودیت‌ های ساختمانی و زون‌ بندی

دعاوی مربوط به محدودیت‌ های ساختمانی و زون‌ بندی به اختلافات حقوقی اشاره دارند که زمانی رخ می‌ دهند که فعالیت‌ های ساخت و ساز یا استفاده از یک ملک با قوانین محلی یا استانی مربوط به ساخت و ساز و زون‌ بندی مغایرت داشته باشد. این نوع دعاوی می‌ توانند شامل موضوعاتی مانند نقض مقررات زون‌ بندی، عدم رعایت استانداردهای ساختمانی یا اجرای پروژه‌ های ساخت و ساز بدون دریافت مجوزهای لازم باشند.

دعاوی مالیاتی املاک

دعاوی مالیاتی املاک با اختلافات حقوقی مربوط به مالیات‌ های وضع شده بر املاک و مستغلات در ارتباط است. این نوع دعاوی می‌ تواند شامل مسائل مختلفی از جمله ارزیابی‌ های مالیاتی، اعتراضات به میزان مالیات تعیین شده و بحث‌ های مربوط به بخشودگی‌ های مالیاتی یا کاهش‌ های مالیاتی برای صاحبان املاک باشد البته به این موارد محدود نمی شود و موارد مختلفی را در بر می گیرد. برای حل دعاوی مالیاتی املاک، یک وکیل ملکی بیشترین کمک کننده خواهد بود.

معاملات املاک وکالتی

معاملات املاک وکالتی به معاملاتی اشاره دارند که در آنها یک وکیل یا نماینده حقوقی به نمایندگی از طرف یک فرد یا شرکت، در خرید، فروش، اجاره یا سایر تراکنش‌ های مرتبط با املاک و مستغلات شرکت می‌ کند. وکیل ملکی در این نوع معاملات و برای انجام دادن تصمیمات و اقدامات حقوقی مربوط به ملک از اختیاراتی که توسط موکل به او واگذار شده است، استفاده می‌ کند. در این نوع معاملات وکیل مسئولیت‌ هایی مانند مذاکره برای شرایط قرارداد، تنظیم و بررسی اسناد حقوقی، حل و فصل اختلافات مرتبط با ملک و اطمینان از انجام صحیح فرآیند انتقال ملک را بر عهده دارد.

وکیل ملکی (متخصص حوزه املاک) مشاوره و تماس

رسیدگی به پرونده های ملکی چه مراحلی دارد

رسیدگی به پرونده‌ های ملکی در دادگاه‌ ها از چند مرحله اساسی تشکیل شده است که می‌ توانند بسته به حقوق محلی و خصوصیات هر پرونده، تفاوت‌ هایی داشته باشند. به طور کلی، این مراحل عبارتند از:

  1. تهیه و تقدیم دادخواست
  2. اخطار و ابلاغ دادخواست به طرف مقابل
  3. دریافت پاسخ طرف مقابل
  4. مرحله کشف و تبادل اسناد
  5. جلسات پیش داوری و میانجی‌ گری
  6. دادرسی
  7. صدور حکم
  8. اعتراض به حکم

البته توجه به این نکته ضروری است که با توجه به پرونده دادخواهی شما ممکن است برخی از این مراحل حذف شده، تکرار شوند یا مراحل دیگری اضافه شوند.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب این مقاله دریافتیم که اگر در مسائل مربوط به ملک و مستغلات دچار مشکل شده باشید و نیاز به تنظیم دادخواست و شکایت باشد، می توانید از یک وکیل ملکی در این موضوع کمک گرفته و بهترین راهکار را انتخاب نمایید تا سریعتر به هدف خود برسید. وکالت 24 یکی از سایت های معتبر در زمینه وکالت و کمک کننده در دعاوی متفاوت است و شما عزیزان می توانید در سریعترین زمان ممکن با مشاوران وکالت 24 ارتباط گرفته و علاوه بر دریافت راهنمایی ها و راهکارهای مناسب در خصوص پرونده تان، اطلاعات لازم در رابطه با چند وکیل ملکی را دریافت نمایید.